01 Temmuz 2009

Ekoloji dostu panellerle mekanlarınız canlansın!

3form tasarım

Dünyanın dört bir tarafından usta zanaatkarların ürettiği doğal malzemelerden yaratıcı ve özel ürünlerin iç mekanlarımızı süslediğini hayal edin. HunterDouglas tarafından piyasaya sunulan 3form ile bambu, ahşap, saz, çakıl, keten, yaprak, denizkabuğu hep şekil buluyor.
Tavan, güneş kontrolü, ve cepheler için ürettikleri yaratıcı ve çevreci çözümlerden sonra şimdi 3form ile ecolojik duyarlılıklarını daha ileri bir boyuta taşıdılar.

zanaatkarlar 3form'un Full Circle Program'ında, Hindistan, Kolombiya, Çin, Endonezya, Nepal ve Afrika'nın bazı bölgelerinde hammaddeler yerel zanaatkarlar tarafından işleniyor, ve bu üretimle hem yerel ekonomilerine katkıda bulunuyorlar, hem de tamamen organik olan bu ürünleri üretmiş olarak örnek bir tutumun parçası oluyorlar. Üretilen bu ürünler daha sonra 3form'un patentli ecoresin™ maddesiyle preslenerek panel haline getirilmektedir. Ecoresin™ ile paneller yangına dayanımda, UV korumasında, mukavementte yüksek teknik performansa kavuşuyor. Ayrıca kolay şekillendirilip boyutlandırılabilir olup, sınırsız tasarım seçeneği sunmasıyla birlikte her bütçeye uygun olması, kullanıcı ve tasarımcılar için tercih nedenidir.
ecoresin katman sistemi
Ecoresin™ panellerin dışında, 3form'un deniz kabuğu, saz ve yaprak fosilleri gibi organic malzemelerle preslenmiş cam ürünleri de mevcut. 3form'un, bir de masif panellere patentli renk infüzyonu teknolojisini uyguladıkları chroma™ serisi de var. Bu ürünler, yine teknik performansta oldukça kaliteli olmakla birlikte sürdürülebilir ve çevre dostu olma özelliklerini barındırmaktadır.

Bu kadar şekil, doku, renk ve boyut çeşitliliğinin yanısıra, 3form bize ürünlerinde isteğimize göre özelleştirme seçeneği de sunmaktadır. Kendi ürününüzü ihtiyacınıza göre belirleyebilir, tasarlayıp sipariş edebilirsiniz. 3form ayrıca bizlere, bu panellerin uygulanması için çeşitli çözümler de sunmaktadır.

Green is not a color
Yeşil bir renk değildir. Ne kadar doğru bir cümle! Yeşil bir durumdur, çevredir, sağlıktır, ruh halidir. Çevreye duyduğumuz duyarlılıktır. 3form bu duyarlılığa destek çıkıyor ve çevre dostu ürünlerin yanısıra, bu ürünlerin geri alınıp değerlendirilmesini sağlayan bir geri dönüşüm programı başlatmış durumda. Uygulamalarda artan, hasar gören, fire malzemeler toplanıyor, tamir edilip tekrar müsteri ile buluşturuluyor, ve böyle bu malzemelerin çöp olarak doğayı kirletmeleri önlenmiş oluyor.



3form her şekilde dost, onu şekillendiren zanaatkara, bize ve de çevreye. "Çevre dostu ürün" özel bir nitelik olmasa, ve diğer üretici firmaların da üreticinin bir ürünü pazara sunarken kriterlerine alması şart olan bir nitelik olması gerekmez mi? 3form ürünleri ile HunterDouglas bir adım attı ve eminim bu ürünler bizlere sunulacak yeni nesil ürünlere örnek olacaktır.

2 yorum:

Murat dedi ki...

güzelmiş

mobilya ev dekorasyonu dedi ki...

dekorasyon guzel evet